Til helgen kommer et nytt uvær - storm og store nedbørmengder

kommentarer

Et kraftig lavtrykk vil søndag komme inn nord i Norskehavet, før det mandag flytter seg østover til kyststrøkene av Finnmark. Dette gir kuling og opp til storm, med store nedbørmengder nordvest i landet.

De neste par dagene blir det relativt rolig vær: Noen byger i vest, og stort sett opphold østafjells. Fra sent søndag vil det derimot blåse opp i vest, og nedbøren trekker inn.

Nord-Norge og Trøndelag
Fra lørdag kveld til søndag øker vinden på til sørlig og sørvestlig kuling fra Trøndelag og nordover til Finnmark, opp til stiv og sterk kuling, og kan hende liten storm utsatte steder. Søndag kveld dreier vinden på vestlig retning, og mandag nordvestlig retning, fremdeles opp til sterk kuling og liten storm utsatte steder.

I tillegg ventes det regn som brer seg østover og nordover, nedbør som snø over omtrent 400-600 m når temperaturene stiger litt. Natt til mandag og mandag overgang til sludd- og snøbyger med synkende temperaturer igjen. Det blir lokalt mye nedbør, opp til 40-60 mm fra Troms og sørover til Trøndelag fra natt til søndag til natt til mandag, og i løpet av mandag nye 15-25 mm utsatte steder.

Bildet under viser lavtrykket mandag morgen, og nedbørmengder fra søndag til mandag morgen.
Vestlandet og resten av Sør-Norge:
Vestlandet får også perioder med regn søndag og mandag i forbindelse med dette lavtrykket, nedbør som snø over omtrent 400-600 m, men sør for Sognefjorden lite nedbør.

Østafjells får opphold og perioder med sol, men nord og vest i fjellet litt snø. Søndag sørvestlig og vestlig bris, kuling nord for Stad og utsatte steder sør for Stad inkludert fjelltraktene, mandag vestlig og nordvestlig opp til kuling utsatte steder. Først litt stigende tempereatur, så synkende igjen.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits