Her er vinteren

kommentarer

I morgen er det 1. desember! Julemåneden starter og ønsket om snøhvit adventstid står for mange høyt på listen.

Russerkulden er noe de fleste har hørt om og den har virkelig etablert seg allerede med 4-5 grader kaldere en det som er normalt. Så da er det kaldt. Den kalde luften i øst ser ut til å bre seg vestover og dermed påvirke både sentrale deler av Europa med land som Tyskland, men også Skandinavia. Her ser man tydelig hvordan den uvanlig kalde luften i øst påvirker andre steder i Europa. Jo blåere fargen er jo kaldere enn normalt er det, samtidig som jo rødere fargen er så betyr det desto varmer enn normalt.

 

 

Hvordan påvirker dette vårt langstrakte land Norge?

1. desember fortsetter det med nordvestlig vær og byger fra Rogaland i sør og til helt nord i landet. Det blir nok en dag der nedbøren endre seg ila dagen. Med en snøgrense som ligger litt høyt først på dagen, men så synker temperaturen utover dagen og da synker også snøgrensen. På Vestlandet fra 600-900 meter først til ned mot 200-600 meter til kvelden, der grensen er lavere jo lengre nord man dra.

2. desember vil vi ligge i en kald nordavind og det betyr vinterlige temperaturer for veldig mange. Det er ventet snøbyger i Midt- og Nord-Norge, der Midt-Norge ser ut til å få flest byger. Indre strøk nord for Trondheimsfjorden er det derimot ventet få eller ingen byger, men her ligger det allerede snø. Sør for Stad og Dovre blir det stor sett tørt vær denne fredag og solen vil nok vise seg også.

Men dessverre...

Dette vinterlige fine og julete været er forbigående. Søndag endrer det seg! Lavtrykk ved Jan Mayen trekker østover og da tar det også med seg mildere luft innover landet vært. Vinden går fra kald nordlig til mildere sørvestlig - da blir det mer normalt igjen. Så får vi heller, enn så lenge, vente i spenning på om førjulstiden blir hvit igjen eller grønn!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits