Mot historisk varmerekord på Svalbard?

kommentarer En kommentar

Med litt over en måned igjen av året 2016, kan vi allerede nå slå fast at året 2016 kommer til å bli det varmeste som er målt på store deler av Svalbard. Dersom temperaturen i desember i år blir som gjennomsnittet for desember de 10 siste år, vil alle de norske værstasjonene på Spitsbergen og på Hopen «knuse» de gamle årsrekordene for middeltemperatur. Både Longyearbyen og Hopen vil da ha en årsmiddeltemperatur som er mer enn 6 grader høyere enn den offisielle normalen (perioden 1961-1990). Dersom desember temperaturen i Longyearbyen blir litt varmere enn fjorårets middel på minus 6 grader, kan faktisk årsmiddeltemperaturen nå et historisk nivå og overstige 0 grader ? altså varmegrader! Det samme kan kanskje skje på Hopen. 


Også på fastlands Norge vil året 2016 bli et varmt år, men langt unna de gamle varmerekordene. Dersom temperaturen i desember blir nær middelet for desember i de siste 10 år, vil årsmiddeltemperaturen i Sør-Norge og i Nordland stort sett ligge 1,0 til 1,5 grader over det normale. Størst avvik blir det nok lengst nord i Finnmark, der middeltemperaturen trolig vil ende 2-3 grader høyere enn normalt. I tilfelle kan muligens Vardø slå sin gamle årsrekord og oppleve det varmeste året siden temperaturmålingene startet der for omtrent 150 år siden.

Ã?n kommentar

Skvatt

25.11.2016 kl.10:16

Jau, dessa tala provar at me hev ei global uppvarming og at ho er menneskjeskapt, sann. Men det illaste or alt er at detta lyt verte forhufselegt kaldt samanlikna med kor varmt det vil verte i åra som kjem frametter. Denna auka kjem nemlegen til å fortsetje heilt fram til Klimapartiet Dei Grøne vert store nok til å skipa regjering heilt åleine og kan endre utsleppa berre gjennom forbod og avgifter. Jau!

Skriv en ny kommentar

hits