Storm, mildt og søkkvått - så kommer høytrykket

kommentarer

Et kraftig lavtrykk vil utvikle seg vest av Island torsdag, kommer inn i Norskehavet fredag, og videre inn over Nordland lørdag. Dermed er det noen av oss som får en våt og vindfull start på helgen.

Fredag kommer lavtrykket inn i Norskehavet, og gir økende sørvestlig stiv og sterk kuling fra Sognefjorden til Trøndelag, opp til storm fra Stad og nordover. I Nordland sørøstlig kuling som dreier sørvestlig. I tillegg blir det regn fra Boknafjorden og helt nordover til Nordland, med snøgrense som stiger til rundt 1000 m. Indre strøk av Salten og områdene videre nordover får nedbør som sludd og snø, men også her stiger snøgrensen til 400-600 m om kvelden. Troms og Finnmark får også sludd og snø fra sent fredag/natt til lørdag, men lite nedbør i ytre strøk i vest. Det ventes mye nedbør fra fredag morgen til lørdag morgen, opp mot 70-100 mm i et område fra omtrent Trondheimsfjorden til sørlige deler av Helgeland, og noe mindre i ytre strøk av Sogn og Fjordane, i Møre og Romsdal og S-Trøndelag.

Rogaland, samt områdene østafjells får lite eller ingen nedbør og perioder med sol, selv om det kan komme litt spredt regn fredag formiddag på Østlandet. Det blir derimot sørvestlig og vestlig opp til kuling utsatte steder også her.

Bildet under viser lavtrykket som kommer inn over Nordland lørdag morgen, samt nedbørmengder fra fredag morgen til lørdag morgen.

Når det gjelder temperaturene, så blir det veldig mildt fra Nordland og sørover. Flere steder ventes det temperaturer opp mot 8-10 grader, kan hende 11-12 på Sørlandet og sør på Østlandet.

Lørdag til mandag vil høytrykket flytte seg østover og svekkes, samtidig som et høytrykk bygger seg opp vest for oss og kommer inn over Sør-Norge. Helgen starter dermed med nordlig kuling, synkende temperaturer og snøbyger som kan trekke sørover til Stad. Bygene og vinden ser derimot til å avta utover i helgen, også nordover i Nordland.

Høytrykket som er på vei inn over Sør-Norge søndag ettermiddag er vist på bildet under. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits