Bedre vær på vei til Østlandet

kommentarer

Den siste tiden har det vært mye dårlig vær i hele Sør-Norge. Vi har fått lavtrykk og fronter opp fra sør, og da slepper heller ikke områdene Østafjells unna gråvær og nedbør. Dette fortsetter en dag til, også tirsdag vil vi få opp en frontsone fra sør som gir regn og regnbyger i Sør-Norge, og utrygt for dis og tåke på Østlandet.

Allerede onsdag går det mot bedre vær Østafjells, men det er utrygt for dis, tåke og lavt skydekke store deler av dagen. Til kvelden er det ventet at det vil klarne opp og dermed kan det blir veldig glatt torsdag morgen når det har frosset på mange steder. I enkelte daler kan det nok ligge litt tåke første del av torsdag, men ellers ventes mye bra vær.

Fredag til søndag ventes et høytrykk over Storbritannia og sakte bevege seg østover til Norge, men først vil et lavtrykk passere sentrale deler av landet og gi en god del regn og vind i vest. Sørlandet og Østlandet vil ligge i le og få oppholdsvær, og trolig pent vær på lørdag, men det kan bli litt kraftige vindkast på lørdag. Søndag derimot vente strålende vær i hele Sør-Norge og nord til Trøndelag.


Høytrykk fra vest ankommer trolig fra vest til helgen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits