hits

Nedbør i alle fasonger på søndag og mandag

Et kraftig lavtrykk som lørdag befinner seg sørvest for Irland vil svinge nordøstover og søndag ta retning direkte mot Sør-Norge. Som jeg skrev om i går var det derfor lurt å ikke utsette hjemreisen fra fjellet altfor lenge denne helgen. Og nyeste varsel holder på den anbefalingen. Det blir også mye varierende vær i lavlandet utover søndag og første del av mandag. Det begynner med litt lett sludd- og snøvær i sør som brer seg nordover, trolig regn langs kysten på Sørlandet allerede tidlig på søndag. Så til kvelden og inn i natten øker både vind og nedbør både på Sørlandet og Østlandet. Vinden kommer opp i østlig til sørøstlig stiv kuling på kysten, kan hende sterk kuling ved Lindesnes. Natt til mandag dreiende sørlig til sørvestlig med stiv til sterk kuling på kysten.

Fra søndag kveld til mandag morgen kan det komme lokalt 25-35 mm nedbør på Sørlandet og ytre strøk av Telemark, og 10-20 mm sør på Østlandet. Temperaturene er stigende slik at en må et stykke inn i landet og litt opp i høyde for å få all nedbøren som snø, slik at de områdene som ventes å få mest nedbør trolig etter hvert får stort sett regn og sludd. Dermed skulle en ikke våkne opp til altfor dårlige kjøreforhold mandag morgen i de mest folkerike områdene. I indre strøk derimot sør på Østlandet vil det trolig komme 8-20 cm med våt snø søndag kveld og natt til mandag. Estimatet er veldig grovt fordi det er stor usikkerhet både med tanke på nedbørsmengdene og om det blir våt snø eller mer sludd utover natten.
Nord på Østlandet vil hovedtyngden av nedbøren komme mandag morgen og formiddag, trolig opp i 7-15 cm med våt snø og dermed vanskelig kjøreforhold.Nedbør forventet søndag kveld til mandag morgen.

Allerede tirsdag vil et nytt nedbørsområde trekke inn over Sør-Norge. Dette har med seg så milde luftmasser at det bare er i fjellet det ventes snø, og en del av snøen i lavlandet Østafjells vil dessverre smelte igjen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar