hits

Reis hjem fra fjellet før søndag kveld

Et kraftig lavtrykk fra sør vil søndag bevege seg mot Sør-Norge. Dagen begynner med lett nedbør i sørlige strøk av Sør-Norge og i sørlige fjellstrøk. Regn nær kysten, men gradvis overgang til sludd og snø når en beveger seg inn i landet og opp i høyden. Vinden vil også være forholdsvis rolig først på dagen med bris i fjellet og innlandet, opp i liten kuling på kysten av Sørlandet og Østlandet.

Om ettermiddagen øker både vinden og nedbøren litt, men det er først til kvelden vi virkelig får merke det kraftige lavtrykket som nærmer seg. Vinden øker til østlig stiv til sterk kuling både på kysten av Sørvestlandet og i utsatte fjellstrøk fra Haukeli og sørover, sterkest vind i vestlige fjellområder. Nedbøren øker også kraftig på, Sørlandet og Telemark kan få 25-35 mm lokalt søndag kveld til mandag morgen. I fjellet og på Østlandet en god del mindre, men trolig opp i 10-15 mm. I lavlandet på Sørlandet sludd og regn, og etter hvert bare regn, mens på Østlandet både regn, sludd og snø, som går over til regn i sørlige områder. I fjellet vil all nedbøren komme som snø.


Kraftig lavtrykk nærmer seg Sør-Norge på søndag.
 

Dette betyr at det blir svært dårlige kjøreforhold i sørlige fjellstrøk søndag kveld og natt til mandag, og fare for kolonnekjøring. Lengre nord i fjellet er det godt mulig en unngår kolonnekjørling, men det er noe usikkert. Det blir også dårlige kjøreforhold i lavlandet på Østlandet som følge av sludd og snø. I Osloområdet vil det trolig bli så mildt i løpet av natten at det blir bare veier til morgenrushet, men nord på Østlandet kan det nok være lurt å beregne noe ekstratid til jobb som følge av snø om natten og nullføre på morgenkvisten.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar