hits

Snøvær og kraftig vind på vei mot Sørlandet og Østlandet

Et lite lavtrykk utvikler seg i sørlige deler av Nordsjøen i kveld, kommer inn i Skagerrak i natt, og svekkes nordover i Sør-Norge fredag.

Dette gir økende østlig og nordøstlig kuling i ytre strøk fra Oslofjorden til Lindesnes tidlig i natt, fredag morgen dreiende sørvestlig, fremdeles kuling.

I tillegg begynner det å regne på Sørlandet allerede sent torsdag ettermiddag og kveld, og nedbøren kommer som snø ned mot 200-400 meter. På Østlandet kommer nedbøren inn i natt, som regn i sørlige områder, og nedbør som sludd og snø i nordlige områder nord for omtrent Mjøsa. Det kan komme 10-20 mm nedbør, altså opp mot 20 cm våt snø litt opp i høyden og i nordlige strøk østafjells.

Lavtrykket kan enten flytte seg nordover på Østlandet utover fredag, eller ta en mer vestlig bane nordover i Sør-Norge. Bildene under viser to ulike prognoser av lavtrykket og vindstyrken fredag morgen, sammen med nedbøren de siste 12 timene. Det første bildet er den ferskeste prognosen.

    

 Siden prognosene er noe usikre enda, betyr det alt fra liten kuling til sterk kuling utsatte steder, og nedbørmengdene varierer også en del, fra 5-30 mm nedbør på korte avstander.
 

2 kommentarer
Runar Gikling

Runar Gikling

Blir litt feil med den overskriften! "Snøvær og kraftig vind på vei til Sørlandet og Østlandet". Så når man leser litt videre så er det alltså da snakk om regn i sørlige områder 8g sludd/snø i områdene nord for Mjøsa..!

Kan tenke meg at mange som kun leser kjapt gjennom f.e.k.s overskriftene bare og da ikke går inn og leser hele artikkeler som da tror at nå kommer snøen. For de aller aller fleste på Østlandet bor SØR for Mjøsa...

Det er nå rekordmye snø på den nordlige halvkule. Faktisk er det kun ett år som har hatt mer snø i uken 44 i løpet av de siste 20 år:

http://notrickszone.com/2016/11/18/warnings-of-a-december-to-remember-as-no-hemisphere-snow-cover-reaches-2nd-highest-level/

Skriv en ny kommentar