Mildvær og vind

kommentarer 3 kommentarer

 

Høytrykket som har ligget over Skandinavia og gitt kaldt vær den siste uken har nå utspillt sin rolle og i helgen blir det dyttet østover av nye lavtrykk som trekker fra Island og inn i Grønlandshavet og Norskehavet. Disse lavtrykkene vil føre med seg mye vind og en del nedbør til både Vestlandet og Nord-Norge i dagene fremover. Fra lørdag til tirsdag vil vinden komme opp i sør-sørvestlig sterk kuling flere steder og periodevis også nå opp i liten storm. Sterkest vind ventes i områdene fra Stad og nordover til Finnmark. 

Bilde over: Temperaturer 2m over bakken fredag 11.11 (modelldata)

Lavtrykkene vil også føre mildere luftmasser nordover mot Skandinavia og det gjør at snøgrensen vil krype nokså jevnt oppover frem til midten av neste uke. Nå i helgen ventes det regn under ca. 600-800 m i Sør-Norge, mens det tidlig neste uke vil bli regn helt opp til ca. 1100-1300 m. Det ser dermed dårlig ut for skiføret fremover, men slik som utsiktene er nå, så kan det etterhvert bli kjøligere igjen når vi kommer frem til slutten av neste uke.

 

Bilde over: Temperaturer 2m over bakken tirsdag 15.11 (modelldata)

 

3 kommentarer

Kåre

12.11.2016 kl.22:40

Når vi hadde et par findager fikk vi beskjed at strømprisen ville øke. Nå blir det fuktig vær og vannet vil nok en gang flomme over i kammeret. Egentlig blir vi lurt gang på gang og nordmenn aksepterer dette tullet!

Donald Trump

13.11.2016 kl.01:00

Jeg står bak klimaendringene.

Anders Stenstad

13.11.2016 kl.02:29

Storm har ikke de beste værmeldingene. De gi som regel bare melding om neste dag, eller til nød 2 dagers varsel. Det var lang bedre før Eli Kari stupte tilbake som "boss" i værstudioet. Før det fikk vi 4 dager frem i tid, og de var ikke så hakkanes gale!

Skriv en ny kommentar

hits