Helgeværet og utsiktene for neste uke

kommentarer

Det går mot en omlegging på værfronten og den kulden som vi har hatt den siste tiden er i ferd med å ta slutt, i løpet av helgen går det fra høytrykksdominert vær til mer lavtrykksdominert vær.

 

Det har vært litt usikkerheter knyttet til detaljene denne helgen, og det er forsåvidt fortsatt usikkert, men det som er sikkert er at temperaturene vil stige. Flere mindre lavtrykk vil påvirke været fredag: I Midt-Norge og nord på Vestlandet får man nedbør i alle former; regn, snø og sludd og i Finnmark vil også nedbøren som faller være en blanding mellom sludd eller snø.

Fra lørdag av er det de litt større systemene som blir dominante. De kommer inn på rekke og rad nær Island og durer inn mot Norskekysten i vest. Det blir lange perioder med kuling, opp i sterk kuling i perioder. Nedbøren som faller vil i stor grad være våt og ikke hvit. Snøgrensene starter på vel 200 m, men de stiger og søndag må man opp til 6-800 m i Sør-Norge for å finne nedbør snø.

 

Mildt den kommende uken

Venstre: Høytrykk og lave temperaturer torsdag. Høyre: Lavtrykk og mildvær mandag neste uke.

Stikkordene for neste uke er: vått, vindfullt og mildt. Lavtrykkene står som sagt i kø ved Island og drar med seg milde luftmasser slik at snøgrensene kryper enda litt oppover og vil ligge rundt 1000-1200m mandag. Uken starter altså med grått og vått nedbør til alle, men etter hvert som vinden dreier mer på vest blir det et øst-vest-skille i Sør-Norge, og områdene østafjells får stort sett bra vær. Også i de to nordligste fylkene vil det være perioder med oppholdsvær.

Våt start på uken for områdene i vest

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits