Kulden varer og varer, men nå er det snart slutt!

kommentarer 9 kommentarer

Det er kaldt og tørt vintervær som har preget landet den siste tiden og de kommende dagene er ikke noe særlig unntak før det ser ut til å snu neste uke.

I dag tidlig var stort sett hele landet under nullen på gradestokken, og i natt var det igjen temperaturer ned mot 30 minus i Hedmark og Sør-Trøndelag. Skal du ha plussgrader må du reise til Svalbard, der ligger det rundt 4-5 grader. De kommende dagene skjer det lite med temperaturene, det holder seg fortsatt kaldt i innlandet og fjellet, men i helgen kan man merke en gradvis økning særlig da i kystområdene i Sør-Norge.

Venstre: Temperaturene onsdag. Høyre: Temperaturutsiktene for søndag.

Det fortsetter med mye pent vintervær i store deler av landet også inn i helgen, men det vil kunne blåse kraftig langs kysten av Sørlandet og Vestlandet. Et lite lavtrykk i Norskehavet vil trekke inn mot Lofoten og gir i løpet av dagen nedbør i hele Nordland. Mildere luftmasser fører til stigende temperaturer og at nedbøren vil falle som regn eller sludd. Snø finner man over 4-600m. Lokalt kan det komme mye nedbør, særlig da sør i Nordland hvor det kan komme 50-70mm/24 timer frem mot lørdag morgen.

Lokalt kraftig nedbør sør i Nordland, 50-70mm/24 timer frem mot lørdag morgen.


Man må bare komme seg ut og nyte været fredag og lørdag, søndag stryker en front langs kysten i vest og gir nedbør hovedsakelig til kystområdene, men stort sett skyet vær ellers. Temperaturene gjør et hopp, langs kysten i vest opp i 7-9 grader, i innlandet og fjellet trolig ikke under 10 minus. Sørlandet og Østlandet vil ligge på 2-4 plussgrader. Også nordover i landet vil temperaturene stige, men det holder seg kaldt.

Neste uke ser vi ikke så mye mer til høytrykket og det er lavtrykk som dominerer værbildet. Banen og detaljene er enda noe usikre, men det ser ut til at vi går inn i en uke med mildt og vått vær.

9 kommentarer

Kent Jensen

09.11.2016 kl.15:13

Venter på den globale oppvarmingen, hvor blir den av???????!!!!!!!

GLobal oppvarimg

09.11.2016 kl.15:20

xD

Hvite folk er morsomme å se på.. :D

Når de snakker og diskuterer og hvordan de oppfører seg xD

Real

09.11.2016 kl.17:19

Hvite samfunn er også morsomme. For de er jo faktisk suksessfulle :D

Elijah

09.11.2016 kl.17:34

Det ser sjokkerende hvor mange som tror at fordi det er kaldt så betyr det at det ikke er global oppvarming.

Global Oppvarming handler om temperaturen på planeten at gjennomsnitts temperaturen på planeten går opp. Ikke at det er kaldt på på et sted eller et område. Om det f.eks er -10 grader i Gjøvik så betyr ikke det at global oppvarming er en løgn. Det er alt for mange som ikke forstår hva global oppvarming er.

Global Oppvarming er fakta. Det eneste som er usikkert er om det er mennesker som står bak eller om det er naturlig.

Og det har da heller ikke vært så kaldt.

Geir

09.11.2016 kl.18:36

Du vet det Elijah, at når vi først blir forklart at grunnen til at vintrene ikke er så kalde så er det vår skyld og global oppvarming. Så kan man ikke samtidig si at om det er lange kuldeperioder så er det også global oppvarming. Slik sett blir isåfall global oppvarming alt, eller ingenting.

Fredrik

09.11.2016 kl.18:39

Geir, jo det kan en. Global oppvarming dreier seg om gjennomsnittstemperaturer gjennom hele året.

Torfinn Geiner

09.11.2016 kl.20:25

Husk at det er kun Sola som bestemmer alt på Jorda og ingen andre. Og det er sola som bestemmer hvor mye Co2 og Nox det skal være på jorden til en vær tiden og ingen andre. Ordrett fra en forsker i Russland. Global oppvarming er ikke farlig. Det er ingen grunn til å bekymre seg, seier Alexander Kirillov. Det er solen, ikke menneskene som strer klimaet på jorda. Alt er helt naturlig. Snart kommer en ny istid, sier forskeren og sikter til teorier om at sola snart kan gå inn i en periode med lav aktivitet og derfor kjøle ned kloden.

Jaujau

09.11.2016 kl.20:56

Jeg hadde fullt av blomster i bedet langs husveggen. Unormalt sent på året. Det var også noen blomstrende prestekrager i "plenen". Helt til sprengkulda kom..da svimte de av, alle sammen. Nå må jeg rydde det bedet, for det ser ikke ut der...

Lekeland

10.11.2016 kl.11:29

Sjokk kulde?

Mener dere seriøst at det er sjokkartet at vi i midten av november har 3-5 kuldegrader?

Om så FLYTT!

Skriv en ny kommentar

hits