Iskald natt i Sør-Norge

kommentarer

Kulden har festet et godt grep om store deler av landet. Aller kaldest er det i Hedmark.

Høytrykket som i dag ligger godt plassert over Nordkallotten har gitt oss en kald start på uken i så og si hele landet. Natt til mandag sank temperaturen under 20 minusgrader både i Finnmark, i fjellet i Sør-Norge og i indre strøk av Østlandet og  Sør-Trøndelag. Dette er uvanlig kald så tidlig i November.

Aller kaldest var det altså i Hedmark. I Folldal var minimumstemperaturen i natt hele 29.9 minusgrader, og det siste døgnet har døgnmiddeltemperaturen her ligget netsten 14 grader under normal døgnmiddeltemperatur. Kulden fortsetter frem mot helgen. Kanskje blir den kommende natten like kald. Mot midten av uken moderer minusgradene seg noe, men fortsatt mulighet for nattetemperaturer ned mot 20 minusgrader.

Mens kulden rår over fastlandsnorge er det mildvær, storm og store nedbørmendger i form av regn som venter Svalbard i dag. Døgnmiddeltemperaturen i Longyearbyen har det siste døgnet ligget 11.5 grader over normalen og selv om uværet gir seg i morgen, ser det ut til å holde seg mildt også i dagene fremover.


Over: Temperaturen på luftmassane over Nord-Europa mandag kveld. Det ligger kald luft over hele Skandinavia. Ved Island strekker en tunge med milde luftmasser seg nordover til Svalbard. 
 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits