Kalde og fine dager, før det kommer mer snø

kommentarer 3 kommentarer

Det er kun litt snø igjen i luften østafjells søndag formiddag, og nedbøren gir seg helt i løpet av dagen. De neste dagene blir kalde og fine.

Etter helgens snøfall ligger det nå en halv meter snø flere steder i Agder, Telemark og Buskerud, samt enkelte steder nordover på Østlandet og i fjellet. De neste dagene ser ut til å bli kalde og fine. Årsaken er et høytrykk som blir liggende over Nord-Skandinavia med rygg som strekker seg sørover i landet. Det er derimot verdt å merke seg at vinden vil  komme opp i kuling fra østlig og sørlig retning. Østafjells vil det være noe mer skyet i perioder, grunnet vind fra nordøst, også her opp til kuling i ytre strøk.

Det blir kaldt, temperaturene vil i ytre strøk også synke ned mot 0 eller et par minusgrader. Om natten ventes det temperaturer ned mot 10-15 grader i indre og høyereliggende strøk, og nord i fjelltraktene i Sør-Norge og de nordlige områdene på Østlandet, samt grensetraktene videre nordover i landet får temperaturer ned mot 15-20 minusgrader.

Når vi kommer frem mot torsdag er prognosene noe mer usikre. Det kan se ut til at høytrykket svekkes eller flytter seg vekk fra våre områder. Det betyr at en front fra vest kan gi litt sludd og snø til Vestlandet, Sørlandet og sørlige fjellstrøk torsdag som bildet under viser. Et annet system kan gi snø til Finnmark. I helgen kan det trekke inn snø over områdene østafjells.
 

3 kommentarer

06.11.2016 kl.12:52

Nå må storm gi seg 15-20 minus er dt vi er vant m fra vi var små å r normalt på vinter

Tore

06.11.2016 kl.14:20

Hvorfor må de gi seg? De skriver bare at det blir kaldt, ikke at det blir unormalt kaldt.

stian

06.11.2016 kl.16:37

Håper det blir kaldt uten særlig nedbør i noen uker nå, slik at det blir kaldt i bakken.Her kom det rundt 40 cm snø i helgen. Men bakken er varm, så underste laget er bare sørpe.

Skriv en ny kommentar

hits