Mildvær og store nedbørmengder i Longyearbyen

kommentarer

Mandag vi høytrykk ligge over Nord-Skandinavia og Kolahalvøya, og en rygg strekker seg sørover i landet. Samtidig vil et lavtrykk utvikle seg og gå nordover i Grønlandshavet, og passere vest for Svalbard mandag ettermiddag.


Dette gir pent, men kaldt vær i Nord-Norge, Trøndelag og på Vestlandet, mens områdene østafjells får varierende skydekke og fremdeles nordøstlig kuling utsatte steder. På Svalbard er derimot situasjonen annerledes. Her vil lavtrykket som passerer i vest dirigere milde sørvestlige vinder inn over området med med regn, sludd og snø, store nedbørmengder og sørvestlig kuling.

Bildet under viser lavtrykket mandag ettermiddag, nedbørområde og den kraftige sørvestlige vinden over Svalbard. 

I Longyearbyen kan det komme 60-70 mm nedbør fra mandag morgen til tirsdag morgen som bildet under viser, mest nedbør fra mandag formiddag til mandag kveld. Til sammenligning er normal nedbørmengde for hele november rundt 10 mm. Temperaturene vil stige opp mot 4-5 grader mandag, slik at denne nedbøren kommer som regn med snøgrense rundt 500 m. I tillegg vil det blåse kraftig med sørvestlig opp til kuling. Ellers i områdene vest på Svalbard vil det kunne komme opp mot 80-100 mm nedbør flere steder, og det vil blåse sørvestlig opp til storm med kraftige vindkast.

 


 

Tirsdag kveld til onsdag kan det igjen komme litt nedbør og temperaturene synker litt, men en høytrykksrygg vil etterhvert gi opphold over hele Svalbard.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits