Snøværet er ikke over, og vinden skal øke på

kommentarer

Det startet med regn på Vestlandet og Sørlandet i går, med snø i indre og høyereliggende strøk. Etterklokka 13 kom snøen inn over områdene østafjells, og det har kommet opp mot 40-70 mm nedbør flere steder frem til 7 i dag lørdag morgen.

Ytre strøk av Agder har fått over 40-65 mm nedbør siste døgn. Her har det meste kommet som regn. Men det har også kommet 20 til i underkant av 40 mm nedbør litt fra kysten av Aust-Agder, da som snø. I indre strøk på Vestlandet også 20 mm flere steder, mens områdene på Østlandet har fått rundt 6-12 mm. Prognosene viser ytterligere 20-50 mm nedbør i områdene fra Buskerud, Telemark og sørvestover til Agder frem til i morgen tidlig, og mesteparten kommer i dag og i kveld. I ytre strøk fra omtrent Krisitansand og nordøstover langs kysten av Aust-Agder kan det komme enda mer, opp mot 50-70 mm. I Kristiansand er det lørdag morgen 4 grader og regn, og temperaturene vil trolig falle litt utover dagen, slik at fra i ettermiddag og ihvertfall kveld er det mulighet for at noe av denne nedbøren kan komme som snø også her.

Her kommer det mest nedbør det neste døgnet:


I tillegg blåser det kraftig flere steder, i ytre Oslofjord og i fjellet opp til stiv og sterk kuling fra østlig retning. Vinden skal dreie nordøstlig og øke ytterligere på fra Oslofjorden og sørvestover til Lindesnes og sørlige deler av Rogaland, samt i fjellet. Da opp mot stiv og sterk kuling i hele området. I fjellet kan hende opp til liten storm.

Bildet under viser vinden i kveld, der den mørkerøde fargen er sterk kuling. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits