Det har begynt å snø på Vestlandet og Sørlandet, men prognosene er noe endret for helgen. Sjekk siste oppdatering her.

kommentarer

Fredag morgen regner det i ytre strøk av Vestlandet og på Sørlandet, og det snør i indre og høyereliggende strøk. Noen steder må en opp mot 400-600 m før nedbøren kommer som snø. Snøværet brer seg øst og nordøstover utover dagen, men prognosene er noe endret med tanke på nedbørmengdene i helgen.

Lavtrykket vi venter på har i natt kommet inn nord av Skottland, og ligger fredag morgen i Nordsjøen nordøst av Aberdeen. Det vil flytte seg sørøstover mot Danmark det neste døgnet. Lavtrykket har en litt mer sørvestlig bane enn tidligere, noe som betyr at de største nedbørmengdene no vil komme lenger vest i sørøstlige deler av landet.

Bildet under viser lavtrykket øst av Skottland, som vil flytte seg sørøstover mot Danmark det neste døgnet. De grå og hvite feltene viser skyene som strekker seg inn over sørlige deler av landet. De blå feltene viser nedbøren over Vestlandet og Sørlandet fredag morgen.

Midt på dagen vil nedbøren trekke inn over Østlandet, med regn i ytre strøk, sludd og snø i indre strøk. Lørdag gir nedbøren seg på Vestlandet, mens det fortsetter å snø på Sørlandet og Østlandet. Søndag vil nedbøren avta og det blir etterhvert oppholdsvær. Vinden vil også øke på fra østlig og utover lørdag nordøstlig retning. Fra lørdag kveld til søndag nordøstlig stiv og sterk kuling fra Oslofjorden og sørvestover mot Lindesnes, og i fjellet sør for Hardangervidda opp til liten storm.

Totale nedbørmengder frem mot søndag kveld er vist på bildet under, 60-80 mm i et område i ytre strøk av Agder, og kanskje enda mer, men her kommer mye av nedbøren først som regn, før det i løpet av lørdag kveld og søndag går over til snø. Østlige deler av Agder, Telemark og Buskerud kan derimot få opp mot 30-60 mm nedbør, mye som snø.


  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits