Helgeværet byr på kuldegrader og store snømengder

kommentarer

Det har allerede kommet litt snø på Østlandet og i fjellet, på Venabygdsfjellet kom det 35 cm nysnø i går. I helgen vil temperaturene synke og det blir nytt påfyll av snø, særlig for Sør- og Østlandet sin del. Har du ikke byttet til vinderdekk enda, er det nå du bør gjøre det!

 

Snøværet Oslo
Det er ventet skikkelig vintervær i helgen! Foto: Paul Weaver/NA Bilder

De kommende dagene vil et lavtrykk nord av Skottland fortsette sørøstover i retning Danmark. Dette setter opp et øst-nordøstlig vindfelt over Sør-Norge og gir en god del nedbør. I og med at det er østavind blir Vestlandet liggende i le og det er Sør- og Østlandet som må ta støyten værmessig.

For Østlandet sin del er det bare å nyte dagen i dag og torsdag, for på fredag trekker nedbøren vestover og snøgrensene kryper nedover. Det vil si at mesteparten av nedbøren som kommer på Sør- og Østlandet vil komme som snø. Fredag er det bare de sørligste delene av Østlandet og kyststrøkene på Sørlandet som får regn eller sludd.

Nedbør lørdag: Blått indikerer områder som får nedbør som snø, grønt indikerer nedbør som regn. De mørkest områdene er der det er ventet mest nedbør.

Fin helg i vest

Det vil komme litt regn fredag formiddag på Vestlandet, men det vil lette i løpet av dagen når nedbøren flytter seg østover. Lørdag blir det oppholdsvær i vest, men det kan komme litt snø i indre strøk og over ca 200 m. Ytre strøk vil få omkring halvskyet oppholdsvær. Søndag blir muligens bedre enn lørdag, men litt mer skyet sør for Bergen.

Potensielt kaotisk helg i øst

Lørdag er den dagen det er ventet mest nedbør på Sør- og Østlandet. Nedbøren vil hovedsakelig komme som snø, det er trolig bare kystbyene på Sørlandet som får nedbør som regn eller sludd. Søndag fortsetter nedbøren i de samme områdene, slik at det fra fredag til søndag kan komme opp mot 40-50 cm nysnø enkelte steder på Sør- og Østlandet.

Søndag vil den nordøstlige vinden komme opp i stiv til sterk kuling sør på Østlandet og langs kysten av Telemark og Aust Agder. I fjellet sør for Haukeli kan det komme opp i liten storm. I kombinasjon med snø i luften blir det ikke god sikt, så dette er altså ikke dagen for å legge ut på langtur i fjellet.

Pent vintervær i nord

En høytrykksrygg strekker seg inn over den nordligste delen av landet og her kan man vente seg mye pent og kaldt vintervær de neste dagene. Det kan gå enkelte snøbyger i Finnmark, men ellers blir det opphold og mye sol. Temperaturene synker slik at også dagtid blir det minusgrader fra og med fredag. Nattestid tosifrede minusgrader flere steder og kan hende ned mot 20 minus i grensetraktene i Troms og Nordland.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits