Det snør nord på Østlandet, og temperaturene synker

kommentarer

Det snør nord på Østlandet tirsdag morgen, og temperaturene synker det neste døgnet

Et lavtrykk svekkes i Norskehavet tirsdag, og frontsonen til dette lavtrykket strekker seg inn over Trøndelag og Østlandet. På Østlandet er det sludd og snø flere steder nord og nordøst for omtrent Lillehammer. På Vestlandet går det regnbyger, regn i indre strøk av Trøndelag, og snøgrensen ligger rundt 500-700 m i disse områdene. Sørlandet har oppholdsvær.

Et lite lavtrykk utvikler seg samtidig over sørlige deler av Sverige og flytter seg raskt østover i dag. Vest for dette lavtrykket trekkes kjøligere luft og nedbør sørover. Snøgrensen vil generelt ligge rundt 200-400 m sør på Østlandet, og det fortsetter å snø flere steder på indre Østlandet. Nedbøren kan komme som sludd og snø helt sørover til Oslo i kveld. Nord på Østlandet kan komme ytterligere 10-20 cm snø. I tillegg vil vinden øke opp til nordlig liten og stiv kuling ut Oslofjorden tirsdag kveld. I vest opprettholdes regnbyger, og snøgrensen holder seg rundt 500-700 m, mens Sørlandet fremdeles får oppholdsvær. Også her vil det blåse opp til nordvestlig kuling utsatte steder.

Bildet under viser lavtrykket over Sør-Sverige og Østersjøen tirsdag, og områdene som får meste nedbør tirsdag.

Nedbøren gir seg natt til onsdag, temperaturene synker og det ser ut til å bli en fin onsdag i Sør-Norge med eller uten vinterstemning.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits