Halloween-været

kommentarer

I morgen er det halloween og mange små har nok planene klare for ansiktsmaling og flotte kostymer. Noen ønsker kanskje tåke, regn og vind i trærne for å oppnå den rette stemningen, andre setter mer trolig pris på å kunne vandre tørrskodd mellom knask og knep uten at sminken vaskes bort av regnvann.

Her en liten oppsummering av mandagsværet:

Nord for Saltfjellet:
Enkelte sludd eller snøbyger nord og øst i Finnmark, ellers oppholdsvær men mulighet for tåke ettermiddag/kveld. Bris mellom nordøst og sørøst. Litt lavere temperaturer.

Trøndelag og sørlige deler av Nordland:
Perioder med regn, nedbør som snø over 800-1200moh. Sørøstlig liten kuling i utsatte områder sør i Nordland og i Nord-Trøndelag ellers sørlig bris. Fra om ettermiddagen omlegging til vestlig bris.  Gradvis synkende temperaturer og snøgrense.

Vestlandet:
Stort sett opphold i Rogaland om formiddagen ellers perioder med regn. En nokså våt ettermiddag i Hordaland med oppimot 15 mm ila 6 timer. Nedbøren er vente som snø over 800-1200 moh. Sørvest bris, om ettermiddagen dreiende nordvestlig. Gradvis synkende temperaturer og snøgrense.

Østafjells:
Regn bres sørøstover ila formiddagen. Mulighet for at områdene langs Sørlandskysten og Ytre Oslofjord fortsatt er tørre mandag ettermiddag, men nedbøren ligger tett på og innen kvelden er omme vil det regne også her. Skiftende bris. Litt stigende temperaturer

Fjellet i Sør-Norge:
Regn, sludd og snø. Snøgrensen forbigående opp til 1500 moh, gradvis synkende til ca 1000 ila dagen - først i vest.

Så det beste halloween-været er kanskje i nord der tåken kan gjøre kvelden litt ekstra mystisk? Eller for alt jeg vet er kanskje spøkelser vanntette?


Forøvrig er meteorologens tips å inkludere et par reflekser i antrekket, for i mørk og vått vær kan det for bli vanskelig å få øye på små hekser og trollmenn.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits