hits

Slik blir helgeværet

Den siste tiden har store deler av landet badet i sol og fantastisk høstvær, mens Østlandet har hatt det relativt grått. Dette har nå snudd, det blir flott i øst og grått i vest. Vi har akkurat lagt bak oss et vindfullt døgn der det ble registrert storm langs Vestlandskysten. Det kom også en del nedbør, 30-50 mm på 24 timer. Torsdag og fredag blir også vindfull og våt i vest, men det blir en liten pause i helgen.

Det ligger et stort lavtrykk i Norskehavet som setter opp et vest-sørvestlig vindfelt over landet vårt. Det betyr at områdene øst for Langfjella blir liggende i le og Østlendingene og Sørlendingene kan endelig glede seg over noen nydelige høstdager fremover. I dag kan det være litt grått og gå noen regnbyger i øst, og det er litt tåke nord på Østlandet. Også i morgen kan det være morgentåke nord på Østlandet, men når den letter blir det en dag med mye sol og deilig høstvær på både Sør- og Østlandet.

Vått i vest

Bergen 20160824.Paraplyen ble flittig brukt under regnværet i Bergen. Onsdag var det varslet ekstremt mye regn på Vestlandet, med fare for flom og skred.Foto: Emil Breistein / NTB scanpix
Ruskevær på Vestlandet. Foto: Emil Breistein / NTB scanpix

For Vestlandet, Trøndelag og deler av Nordland, som jo ligger nærmere lavtrykket, vil de neste dagene by på kraftig vind og nedbør. Den vest-sørvestlige vinden kommer opp i stiv til sterk kuling. Den sterkeste vinden finner man nord på Vestlandet og i Trøndelag, men også sørlige deler av Vestlandet og Sørlandskysten kan få opp mot stiv kuling. Torsdag vil Vestlandet få mest nedbør, her kan det komme opp mot 80 mm på 24 timer, fra torsdag morgen til fredag morgen. Fredag er det Trøndelag og sørlige deler av Nordland som får mest nedbør, opp mot 50-60 mm frem mot lørdag morgen. Her er det også ventet hagl og torden i forbindelse med bygene.

Lørdag vil det være litt regn på Vestlandet og i Midt-Norge, men det gir seg i løpet av dagen slik at søndag blir det stort sett opphold. Lengst nord i landet vil det kunne gå noen spredte byger både fredag og lørdag. Søndag sludd og snøbyger og synkende temperaturer.

Nydelig vær i øst

Oslo 20150929.Høstløv i Frognerparken i Oslo tirsdag. Høst, sol og fin temperatur. Vigelandsparken.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Flott høstvær i Vigelandsparken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det er Sør- og Østlandet som stikker av med det beste været i helgen, men det blir ikke aller verst på Vestlandet heller. Trøndelag og Nord-Norge må nok regne med litt nedbør gjennom helgen, men innimellom titter solen frem også her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar