Store nedbørmengder og mye vind de neste dagene

kommentarer

Høytrykket flytter seg østover i Russland og sier takk for seg for denne gang. Samtidig vil et krafig lavtrykk komme inn over Island onsdag, før det flytter seg østover i Norskehavet og svekkes frem mot helgen.

Sør-Norge

Det kraftige lavtrykket gir økende vind og regn til Sør-Norge fra onsdag av, og det er Vestlandet som får merke det først. Vinden øker på allerede sent tirsdag og natt til onsdag, opp til sørøstlig og sørlig stiv og sterk kuling i nord. I tillegg vil det begynne å regne, og nedbøren og vinden brer seg østover til Sørlandet fra midt på dagen, og til Østlandet sent om ettermiddagen. Da går det over til regnbyger i vest med sørvestlig og vestlig kuling.

Frem mot helgen fortsetter det med regn og regnbyger, lite nedbør østafjells. I tillegg vil det blåse sørvestlig og vestlig kuling. Temperaturene vil stige litt og snøgrensen vil stige godt over 1000 m, men fredag vil trolig litt kjøligere luft fra vest gi litt synkende snøgrense igjen.

Mye nedbør i vest

På Vestlandet blir det vått de neste dagene. Onsdag til torsdag er det nordlige deler av Vestlandet som kan få 30-50 mm nedbør. Torsdag kan bli våtere, med lokalt opp mot 60-80 mm fra omtrent Hardangerfjorden og nordover til Sogn og Fjordane. Fredag fortsetter det med lokalt mye nedbør i forbindelse med regnbyger over hele Vestlandet.


 

Bildet over viser lavtrykket som ligger i Norskehavet torsdag, og vi ser at vinden har dreid og det blåser da vestlig og sørvestlig kuling inn mot Sør-Norge, sørøstlig og sørlig opp til kuling i Nord-Norge. De blå områdene viser at det er Vestlandet som får det meste av nedbøren som kommer.

 

Nord-Norge og Trøndelag:

Trøndelag og Nordland vil også få litt regn fra sent onsdag av. Og i tillegg blir det kraftig sørøstlig og sørlig stiv og kan hende perioder med sterk kuling utsatte steder frem mot helgen. Troms og Finnmark får derimot beholde det tørre været lengst. Her blir det stort sett opphold og perioder med sol, men sør i Troms trolig litt regn av og til.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits