hits

Høstlavtrykk på vei

Etter en unormalt tørr og høytrykkspreget oktober, ser måneden ut til å avsluttes slik september ble avsluttet, med kraftige lavtrykk og mye nedbør i vest. Det blir muligens kun forbigående, for på lengre sikt, når vi nærmer oss november ser det ut til at kan det bli nokså lite nedbør og kjølig igjen.

Starten av uken blir fortsatt fin i store deler av landet, mens en front fortsatt gir skyet vær og spredt regn på Sør- og Østlandet. Høytrykket som har gitt det fine været i det meste av landet trekker videre østover i Russland og lavtrykk ved Island står klar til å sende fronter mot landet. Etter en fin start på dagen skyer det til på Vestlandet og nordover i landet utover tirsdagen, før nedbøren kommer inn sent tirsdag kveld eller natt til onsdag. Onsdag starter derfor med gråvær på Vestlandet og nedbør som etter hvert trekker inn i Midt-Norge og Nordland. Kraftig vind er det også ventet i vest med sørlig stiv kuling på kysten, og ved Stad sterk kuling og onsdag ettermiddag kanskje kortvarig liten storm.

Lengst nord i landet er det fortsatt ganske så fint vær. Onsdagen blir den første dagen på en stund med opphold over det meste av Sør- og Østlandet, men fronten nærmer seg også disse områdene utpå onsdag og gir til kvelden litt regn.

Torsdag ser ut til å bli en våt dag på Vestlandet, og i midtre deler av Hordaland og Sogn og Fjordane kan det fort komme 50 mm eller mer onsdag til torsdag, men her er prognosene foreløpig noe sprikende. Torsdagen gir også regnvær i Midt-Norge og Nordland og utpå ettermiddagen også på Sør- og Østlandet, mens det holder seg tørt lengst nord i landet.

Nedbør fra midnatt til midnatt kommende onsdag.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar