hits

Her snør det

Høytrykk forsterker seg over nordvestlige deler av Russland de nærmeste dagene, og gir mye fint høstvær vest i landet vårt. Dermed presses lavtrykkene sørover i Europa. 

Dette er gode nyheter for skistedene på kontinentet, da det ofte betyr påfyll av snø. Lavtrykket som kom inn over Nederland og Tyskland i går var intet unntak. Tilhørende frontsone forsterket seg nemlig når den passerte østover over Alpene, noe som resulterte i at det siste døgnet kom over en halv meter snø flere steder i Østerrike over omtrent 1000 m. Det fortsetter å snø utover torsdag, men fredag ser det ut til at nedbøren gir seg for en kort periode.

Bildet under viser situasjonen torsdag midt på dagen, med lavtrykket over Nederland/Tyskland og frontsonen som strekker seg sørover til Østerrike og mot Adriaterhavet.

Samtidig ventes det uvær enda lenger sørover i Europa. Et annet lavtrykk passerer nemlig østover over Italia mot Balkan de neste par dagene. Her varsles det kraftige regn- og tordenbyger, særlig vest i Hellas og over landområdene langs Adriaterhavskysten i øst. Her kan det lokalt komme opp mot 70-100 mm nedbør på et døgn.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar