hits

Strålende høstvær den neste uken

Vi går nok en gang inn i en periode med mye fint høstvær vest i landet, og det ser ut til å vare ei stund.

Høytrykket som har gitt strålende høstvær til mange av oss i oktober, ser ut til å bygge seg opp igjen over nordvestlige deler av Russland de neste dagene. Tilhørende høytrykksrygg strekker seg inn over landet vårt, og holder lavtrykkene over kontinentet eller vest for Skandinavia. Dette gir mye fint høstvær til store deler av landet. Et lavtrykk over nordlige deler av kontinentet dirigerer derimot nordøstlige vinder inn over områdene østafjells med kuling og regn/snø i perioder.

I Nord-Norge og sørover til Trøndelag og på Vestlandet ventes det mye fint vær resten av denne uken og i starten på neste uke, men østlig og sørøstlig opp til kuling sør i Nordland, nord i Trøndelag, og i utsatte kyst- og fjordstrøk av Vestlandet.

På Sørlandet, Østlandet og i fjellet i Sør-Norge blir det nok en omgang med mer skyet vær og litt nedbør. Det blir ikke de store nedbørmengdene, men det kan komme litt regn/yr av og til, med nedbør som snø over omtrent 300-600 m. Om natten og i morgentimene skal man ikke bli overrasket om nedbøren kommer som snø også i lavlandet. Det er også i denne delen av landet det vil blåse mest, med nordøstlig opp til stiv kuling i ytre strøk og sør i fjellet de første dagene i denne perioden.

Bildet under viser situasjonen søndag formiddag, med det solide høytrykket over Russland, samt nedbøren og den kraftige vinden østafjells.

Fra midten av neste uke flytter høytrykket seg østover, og lavtrykk kommer inn fra vest med tilskyende vær og regn til hele Sør-Norge. Nord-Norge får beholde det fine været lengst.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar