hits

Finværet fortsetter, men ikke for alle

Høytrykket som de siste to ukene har ligget over landet vårt og gitt tidenes høstferievær trekker seg nå tilbake og lar lavtrykkene slippe mer til. Men det blir ikke helgrått for alle, Midt-Norge og deler av Nord-Norge kan fortsatt glede seg over noen fine dager.

Slik så det ut over Skandinavia torsdag.

Høytrykket som har satt oktoberrekord i trykkmålinger siger i løpet av helgen sørøstover og et lavtrykk som i skrivende stund ligger ved Irland kommer sakte inn over Sør-Norge. Allerede i dag kan man merke en vindøkning langs Sørlandskysten som følge av at lavtrykket skvises mot høytrykket. I dag og i morgen kan man vente seg østlig stiv til sterk kuling om man befinner seg i vestlige fjellområder sør for Finse, på Sørlandskysten nær Lindesnes kan vinden komme opp i liten storm.

Kraftig vind nær Lindesnes lørdag

I Sør-Norge vil man i løpet av helgen få tilskyende vær og regn, særlig er det Sør- og Østlandet som vil merke nedbøren. Vestlendingene blir liggende litt i le i den sørøstlige vinden og vil trolig ikke få noe særlig nedbør. Finværet holder seg i Trøndelag og vil også strekke seg nordover i de tre nordligste fylkene.

I starten av neste uke vil lavtrykket som nå ligger ved Irland komme inn i Nordsjøen mens høytrykket i øst strekker en rygg fra Trøndelag til Finnmark. Dette betyr at vi får et nord-sør-værskille med grått og litt vått vær i sør, og mye pent vær i nord.

Værsituasjonen tirsdag neste uke 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar