Temperaturkontraster

kommentarer 5 kommentarer

Vi er godt i gang med oktober og i helgen har vi fått merke noe mer høstlige temperaturer over store deler av Sør-Norge - på natten vel og merke.

For mens solen fortsatt gjør en god jobb med å gi fine dagtemperaturer over Vestlandet og Trøndelag, har det vært kalde netter i fjellet og på indre Østlandet. Natt til søndag ble det flere steder registrert godt under -5 grader, og aller kaldest var det på målestasjonen i Folldal i Hedemark. Her var minimumstemperaturen nede i -11.9 grader natt til søndag.

Og mens nettene på Indre Østlandet og i fjeller byr på frost og kuldegrader, er det nærmest "T-skjortevær" på Vestlandet på dagtid. Varmest i går, lørdag, var det på Furuneset i Sogn og Fjordane og i Bergen med en maksimumstemperatur på 15.5 grader.
 

Været utover den kommende uken ser ut til å endre seg lite. Høytrykket over Skandinavia fortsetter å styre været frem til torsdag/fredag. Unntaket er områdene lengst nord i landet som blir preget av lavtrykk i Barentshavet som gir perioder med nedbør her. Været neste helg er derimot fortsatt noe usikkert. Kanskje aner vi enden på det høytrykksdominerte været?

5 kommentarer

Gunnar

09.10.2016 kl.14:27

Er det meningen at noen skal lese denne tabellen i artikkelen?

I så fall hadde det vært en idé å kunne vise den i et lesbart format.

Mange nettsteder har så dårlig lesbarhet at jeg ikke skjønner at folk er innom mer enn én gang.

Knut

09.10.2016 kl.16:44

Det skrives Hedmark.

Fjellbonde

09.10.2016 kl.17:24

Hedmark IKKE HedEmark

Terje

09.10.2016 kl.18:07

Folldal ligger i Hedmark fylke! Hedemarken er området rundt Hamar og bare en mindre del av fylket. Folldal er ikke med der.

Jørgen Larsen

09.10.2016 kl.19:49

Rart politikerne fra venstre og MDG, snakker aldri om slike lave temperaturer.

De står og skriger så snart det blir en grad pluss over normalen.

Skriv en ny kommentar

hits