hits

Temperaturkontraster

Vi er godt i gang med oktober og i helgen har vi fått merke noe mer høstlige temperaturer over store deler av Sør-Norge - på natten vel og merke.

For mens solen fortsatt gjør en god jobb med å gi fine dagtemperaturer over Vestlandet og Trøndelag, har det vært kalde netter i fjellet og på indre Østlandet. Natt til søndag ble det flere steder registrert godt under -5 grader, og aller kaldest var det på målestasjonen i Folldal i Hedemark. Her var minimumstemperaturen nede i -11.9 grader natt til søndag.

Og mens nettene på Indre Østlandet og i fjeller byr på frost og kuldegrader, er det nærmest "T-skjortevær" på Vestlandet på dagtid. Varmest i går, lørdag, var det på Furuneset i Sogn og Fjordane og i Bergen med en maksimumstemperatur på 15.5 grader.
 

Været utover den kommende uken ser ut til å endre seg lite. Høytrykket over Skandinavia fortsetter å styre været frem til torsdag/fredag. Unntaket er områdene lengst nord i landet som blir preget av lavtrykk i Barentshavet som gir perioder med nedbør her. Været neste helg er derimot fortsatt noe usikkert. Kanskje aner vi enden på det høytrykksdominerte været?

5 kommentarer

Er det meningen at noen skal lese denne tabellen i artikkelen?

I så fall hadde det vært en idé å kunne vise den i et lesbart format.

Mange nettsteder har så dårlig lesbarhet at jeg ikke skjønner at folk er innom mer enn én gang.

Det skrives Hedmark.

Hedmark IKKE HedEmark

Folldal ligger i Hedmark fylke! Hedemarken er området rundt Hamar og bare en mindre del av fylket. Folldal er ikke med der.

Jørgen Larsen

Jørgen Larsen

Rart politikerne fra venstre og MDG, snakker aldri om slike lave temperaturer.

De står og skriger så snart det blir en grad pluss over normalen.

Skriv en ny kommentar