hits

Nå kommer snøen

Et solid blokkerende høytrykk ligger over Skandinavia de neste dagene, men samtidig vil lavtrykk over Øst-Europa sakte flytte seg nordvestover mot sørøstlige deler av Skandinavia.

Sør-Norge

Fredag blir det fremdeles mye fint høstvær i Sør-Norge, men det vil blåse nordøstlig kuling fra Oslofjorden og sørvestover mot Lindesnes. I helgen og første del av neste uke fortsetter det med mye fint vær fra Trøndelag og sørover til store deler av Vestlandet, men østlig opp til kuling utsatte steder.

For områdene østafjells ser de kommende dagene noe annerledes ut. Selv om det skyer til lørdag, blir det stort sett opphold denne dagen. Natt til søndag vil derimot et lite nedbørområde komme inn sør i Østfold, og utover søndag trekker det nordover og vestover. Utover ettermiddagen vil det kommer litt regn sør på Østlandet og vestover til Agder, samt litt nedbør sør i fjellet. Nedbøren vil komme som snø ned mot 400-600 m. Mandag er det områdene fra Vestfold og vestover til de sørlige fjelltrakter, samt Sørlandet som får litt regn, da stiger snøgrensen til over 1000 m. I tillegg vil det fortsette og blåse nordøstlig kuling langs kysten fra Oslofjorden og sørvestover til Lindesnes. Utover i uken ser det ut til at høytrykket siger litt sørover i Skandinavia igjen, noe som gir gradvis lettere skydekke og fint vær over Sørlandet og Østlandet igjen.

Bildet under viser høytrykket over nordlige deler av Skandinavia, samt et lite lavtrykk sørvest av Bornholm som sender inn nedbør østafjells søndag.
  

Nord-Norge

Høytrykket sin nordlige plassering sørger for at Nord-Norge får mye fint vær de kommende dagene. Vest-Finnmark og de ytre strøkene nord i Troms vil fremdeles få pålandsvind med noe mer skyet vær og litt yr i perioder, i tillegg til sørvestlig og vestlig opp til frisk bris eller liten kuling. Fra søndag av ser det derimot ut til at hele Nord-Norge får mye fint vær.

Langtidsvarselet

Fra midten av neste uke vil trolig høytrykket svekkes over Skandinavia og bygge seg opp vest for oss. Dette vil dirigere kjøligere nordvestlige vinder inn over landet vårt med bygevær. Temperaturene synker gradvis og nedbøren vil etterhvert komme som snø i lavlandet i Nord-Norge.