Her kommer stormen

kommentarer

Det kraftige lavtrykket ligger torsdag morgen vest av Shetland, og vil flytte seg raskt øst og nordøstover mot Vestlandet de neste timene.

Bildet over viser lavtrykket vest av Shetland tidlig torsdag morgen. Da blåser det sterk kuling til liten storm i havet vest for oss og inn mot kysten. De neste timene vil det flytte seg raskt inn i Nordsjøen og nærme seg nordlige deler av Vestlandet. Fra omtrent midt på dagen vil dermed vinden øke på opp til storm styrke i Hordaland og Rogaland samt sør i fjellet fra sørvestlig retning som dreier vestlig. I ettermiddag økende opp til storm også i ytre støk av Agder, og i kveld sør i Østfold/Vestfold. Når lavtrykket går inn over land, vil vinden også øke på fra vestlig og nordvestlig retning i Sogn og Fjordane.

Bildet under viser vinden sent torsdag ettermiddag, der lilla er storm. 

Fronten har passert over Vestlandet natt til torsdag med en del regn, og ligger over Østlandet og Trøndelag med spredt regn torsdag morgen som brer seg videre østover til Sverige. På Vestlandet går det en del regnbyger, særlig i de midtre og indre strøkene. Det er også utrygt for torden, og bildet under viser tordenaktivitet torsdag morgen. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits