Syns du restene av Karl var ille? Den neste stormen er allerede på vei og vil trolig være kraftigere

kommentarer

Restene av den tropiske stormen Karl gav mye vind og nedbør tirsdag og natt til onsdag i Sør-Norge, og det blåser fremdeles godt langs kysten av Vestlandet. Torsdag kommer en ny storm.

Fra tirsdag til onsdag  kom det 86.2 mm nedbør i Takle, mens Kvamskogen fikk 77.5 mm. Vaksdal registrerte 73.5 mm og Bergen fikk 66.9 mm. I tillegg har det blåst opp til storm langs kysten av Vestlandet, samt østover til Torungen Fyr i Aust-Agder og Strømtangen Fyr i Østfold.

Det neste døgnet vil et kraftig lavtrykk komme inn nord av Skottland og videre inn i Nordsjøen. Lavtrykket trekker så inn mot Vestlandskysten torsdag formiddag med økende vind opp til storm og mye nedbør.

Her blir det mye nedbør og kraftig vind

Natt til torsdag ligger lavtrykket nord av Skottland, og nedbøren trekker inn over Vestlandet. Samtidig øker vinden opp til sørøstlig kuling. Om morgenen går nedbøren over til regnbyger, med mulighet for kraftige hagl- og tordenbyger. Det ventes mye nedbør på Vestlandet, opp mot 70-100 mm fra natt til torsdag til natt til fredag. Utover dagen dreier vinden på sørvestlig retning på Vestlandet, og øker opp til liten til full storm midt på dagen. Om ettermiddagen dreier vinden på vestlig retning, og fremdeles vil det blåse opp til storm. Kartet under viser vinden tidlig ettermiddag, der lilla farge er storm. 

Midt på dagen øker vinden på også på Sørlandet, opp til storm i ytre strøk, samt sør i Langfjella. Utover ettermiddagen opp til sterk kuling og storm også sør i Østfold/Vestfold.

 

Nedbøren under er nedbør fra natt til torsdag til natt til fredag, opp til 70-100 mm på Vestlandet. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits