Her kommer årets første høststorm

kommentarer

I Atlanteren, nærmere bestemt nær Bermuda, ligger et tropisk lavtrykk som har fått navnet Karl. Dette lavtrykket tar en nordøstlig sving og tar kursen mot våre breddegrader neste uke. Dette vil gi kunne gi noen vindfulle og våte dager i midten av uken og vi kan virkelig få kjenne at nå er det høst!

Banen til det tropiske lavtrykket Karl

Det er ikke selve Karl som kommer inn mot oss, men restene av Karl slår seg sammen med et annet lavtrykk ved Island for så å forsterke seg. Banen til dette nye lavtrykket er høyst usikker. Prognosene har vist lavtrykket inn over Sørlandet før det fortsetter mot Øst-Europa, men også at det kommer inn mot Stad og fortsetter nordover.

Dette er et typisk fenomen når rester av slike tropiske stormer kommer inn i våre farvann. De er fryktelig uforutsigbare og vanskelig å varsle, prognosene vingler fra dag til dag og det er mange ulike utfall. Et annet kjennetegn med restene av tropiske stormer er at de ofte fører med seg mye nedbør. Selv om det er vanskelig å si eksakt hvem som får hva og hvor ille det blir, viser prognosene vinder opp mot liten storm og nedbør i bøttevis. Om lavtrykket kommer inn mot Stad slik det er i modellene i dag, vil Vestlendingene kunne vente seg en real skyll tirsdag til torsdag neste uke med rundt 100 mm på 24 timer.

100 mm på 24 timer fra tirsdag morgen til onsdag morgen


Det gjenstår å se hva som faktisk blir utfallet, men vi følger nøye med på denne utviklingen og holder dere oppdatert!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits