hits

Restene av den tropiske stormen Karl mot Norge

Høytrykket gir fremdeles mye fint vær fra Trøndelag og nordover i landet de kommende dagene, men for Sør-Norge sin del ser det ut til at høsten kommer for fullt.

Fralandsvind gir perioder med pent vær fra Trøndelag og nordover til Finnmark utover i uken, særlig i ytre strøk. I Trøndelag og stedvis i Møre og Romsdal blir det også varmt, med temperaturer opp mot 20-23 grader.

I Sør-Norge sør for Stad og Dovre vil vi allerede torsdag få inn mer ustabile luftmasser med økende mulighet for regnbyger, særlig på Vestlandet. Fredag vil et nedbørområde komme inn over Vestlandet med regn, utover ettermiddagen brer det seg også østover til Østlandet og etterhvert også nordover til Trøndelag. Lørdag blir det forbigående opphold i Sør-Norge igjen, selv om det vil blåse kraftig fra sørøstlig retning. Fra sent lørdag av vil høstværet virkelig gjøre seg gjeldende. Flere lavtrykk vil da sende nedbør og kraftig vind inn mot Sør-Norge og utover i uken trekker nedbøren også nordover til Nord-Norge. 

Søndag, tirsdag og sent onsdag/torsdag i neste uke er dager der det potensielt kan komme mye nedbør. Nedbøren som kommer onsdag/torsdag 28-29. september kan være knyttet til restene av det tropiske systemet Karl som i dag ligger som en tropisk storm øst av Karibia. Denne stormen er ventet å forsterke seg og bli en orkan, deretter gå nordvestover mot Bermuda, før den flytter seg raskt over Atlanterhavet i helgen og i starten på neste uke og nærmer seg våre områder.

Bildene under viser satelittbildet av stormen Karl øst av Karibia i dag, og varslet bane til lavtrykket de neste dagene.


 Under ser vi lavtrykket nordvest av Stad natt til torsdag i neste uke.


 

Én kommentar

Tror nok dette vil gå lengere utenfor vestlandet å treffe sørlige delen av Nordland fylke.

Skriv en ny kommentar