Tyfonen Malakas er på vei mot Japan

kommentarer

Tyfonen Malakas som passerte like øst for Taiwan lørdag ligger nå nokså sentralt plassert i Østkinahavet på sin vei nordøstover mot Japan. Malakas var på sitt sterkeste en kategori 3 orkan idet den passerte Taiwan, men har blitt svekket til en kategori 2 orkan i løpet av helgen. Likevel har den forsterket seg noe de siste timene og øyet har nå blitt synlig igjen på satellittbildene.

Over: Satelittbilde over tyfonen Malakas fra kl. 08.30 norsk tid søndag

Malakas fortsetter i en nordøstlig bane de neste dagene og forventes å nå sørvestkysten av Kyushu natt til tirsdag eller tirsdag morgen som en kategori 1 orkan med en vindstyrke på en 40-50 m/s. Etter at den har truffet land vil den fortsette å svekkes mens den beveger seg videre nordøstover over øygruppen og Tokyo og Osaka kan vente seg vind opp i storm styrke når den passerer i løpet av tirsdagen.Over: Den gule kjeglen viser hvor det er sannsynlig at Malakas vil bevege seg de neste 3 døgn.

Det er ikke bare den kraftige vinden som utgjør en trussel for øygruppen, selv om den nok kan forårsake noe skade, spesielt i form av strømbrudd. Kraftige regn og regnbyger forventes også å føre til flom flere steder, samt jordskred i fjellområdene. Nær kysten er også stormflo en fare idet Malakas går inn over land i sørvest. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits