hits

Sydentemperaturer

Det er varmt over hele Sør-Norge i dag. Torsdag kl.14 var Stavanger (Våland) varmest i landet med 26.5 grader. Denne temperaturen er allerede høyere enn den gamle septemberrekoden her på 25.6 grader fra 2006, og bare 0.8 grader under den nye septemberrekorden på 27.3 grader som ble satt på nå på tirsdag. Fortsatt vil temperaturen kunne stige litt ut over ettermiddagen, så det er mulig at Stavanger (Våland) vil ta enda en ny septemberrekord i løpet av ettermiddagen. I Bergen (Florida) ble det målt 25.3 grader nå kl. 14. Her er det vel heller tvilsomt at den gamle septemberrekorden på 27.1 grader fra 14.09.2006 klarer å bli slått.

Over: Bildet viser områdene som har de høyeste temperaturene torsdag. De høyeste temperaturene vil ligge noe over det denne værmodellen angir.
 

Årsaken til de høye temperaturene er en kombinasjon av at et høytrykk ligger godt plassert over Skandinavia og gir pent vær her, og at varmere luftmasser blir ført nordover fra kontinentet. Dermed har vi like fint vær her hjemme som det er flere steder i syden akkurat nå. På Las Palmas på Kanariøyene ble det målt 25 grader kl. 13.

Også i morgen får vi temperaturer opp mot 25 grader på Vestlandet og Nordvestlandet, mens Østlandet og Sørlandet får en noe mer skyet værtype og rundt 18-20 grader midt på dagen. Dette vil holde seg mer eller mindre inn i helgen, selv om det blir noe lettere vær i disse områdene da. Det blir litt kjøligere også i vest til helgen, men fortsatt vil temperaturene komme opp mot en 18-20 grader flere steder og vil nok på mange måter oppleves som mer levelige for en typisk Vestlending.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar