hits

Fare for flom og oversvømmelser i Sør-Europa

Det ventes mye nedbør både i Sør-Frankrike, Italia og Alpene de neste dagene.

En kaldfront trekker sakte østover i Sør-Frankrike onsdag og torsdag og fører med seg kraftige regn og tordenbyger til området. Allerede nå, onsdag ettermiddag regner det kraftig og tordner godt i områdene vest for Toulon.

Over: Lynnedslag siste 2t kl. 15 onsdag. Kilde: Blitzortung.

Torsdag fortsetter kaldfronten å trekke videre østover mot Italia og Alpene og vil gi mye nedbør på kort tid også i disse områdene, opp i 30-50 mm/6t ventes natt til torsdag i østlige deler av Sør-Frankrike, og 20-40 mm/6t lenger øst i løpet av torsdag morgen og formiddag. Slike nedbørsmengder på så kort tid gir en stor fare for flom og oversvømmelser.


Over: Forventet nedbør torsdag, opp i 40-60 mm/24t enkelte steder.

Og regnet fortsetter fredag. Da har kaldfronten fra torsdag trukket videre nordøstover, men et nytt lavtrykk utvikles ved Liguriahavet (nord for Korsika) og trekker nordøstover mot Alpene i løpet av dagen. Nok en gang ventes det kraftige regnbyger med fare for torden og mye nedbør på kort tid, opp i 40-60 mm/6t. Et slikt påfyll av nedbør til allerede mettet jord vil øke faren for flom og oversvømmelser ytterligere i disse områdene.

Over: Forventet nedbør fredag, opp i 50-80 mm/24t enkelte steder. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar