Lite og vått.

kommentarer

Lørdag ettermiddag utvikles et mindre lavtrykk på en frontsone i Nordsjøen. Det er ikke store lavtrykket, men lavtrykket vil i løpet av kommende døgn bli merkbart for så og si hele vårt langstrakte land da det legger igjen mye nedbør. Først i sør, der etter i nord.

Lavtrykket er ventet å nå kysten av Rogaland lørdag kveld, gjennom søndagsnatta trekker det hurtig nordover til Nordland og sent søndag når det Troms og Finnmark.

Allerede fra i kveld er det ventet å bøtte ned over områdene i sørvest. Mest nedbør er ventet over Rogaland, vestlige deler av Agder og sørøstlige deler av Hordaland med hele 50-70mm i løpet av kvelden og natta. Nedbøren avtar her ettersom lavtrykket fortsetter nordover så allerede søndag formiddag letter det og solen titter frem, men før den tid kan det være lurt å sjekke at stikkrenner og kommer er åpne.

Lavtrykket trekker nordover sentrale områder av Sør-Norge og vil gi regn også her, men ikke usedvanlig mye. Prognosene viser mellom 15 og 30 mm før oppholdsværet er ventet å dominere fra søndag ettermiddag av.

Søndagsværet i Nordland blir av den våte sort. Prognosene viser 40 mm i de våteste områdene i løpet av en 12timers periode. I områdene sør for Saltfjellet ventes meste parten av nedbøren først på dagen, mens områdene lenger nord får nedbøren først om ettermiddag og kvelden.

Før vi kan si oss helt ferdige med dette lille lavtrykket så rekker det å avslutte helgen med nedbør også over Troms og Finnmark, da hovedsaklig natt til mandag. Og det må nevnes at i bakkant av dette lavtrykket følger varme og tørre luftmasser fra sør som vil gi hele landet en fin start på uken.

Grafikken over viser hvordan nedbøren tilknyttet lavtrykket er ventet å trekke nordover ila kommende døgn. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits