hits

En god del pent vær til uken

Kommende uke starter strålende i store deler av landet da vi er så heldige å ha et høytrykk over oss. Men i vestlige deler av landet blir det en særdeles brå overgang tirsdag. Et kraftig lavtrykk, bestående av rester fra tropiske sykloner, vil nemlig gå nordøstover i Norskehavet og gi kuling og regn fra Vestlandet i sør til Troms i nord! På Østlandet kan de derimot nyte nok en fin dag. Det kraftige lavtrykket vil trolig gå inn over Nord-Skandinavia på onsdag og gi byger i store deler av landet, men sør på Vestlandet og Østafjells ventes en fin dag med sommerlige temperaturer.

Torsdag er det gode muligheter for at høytrykket som forlot oss tirsdag kommer tilbake til Sør-Norge og gir pent og varmt vær her. Temperaturer over 20 grader ventes både på Vestlandet og Østlandet!


Ikke så ofte vi ser et høytrykk over Skandinavia flytte seg vekk for så å komme tilbake slik det ligger an til å skje i neste uke.

Inn i neste helg øker usikkerheten i værutviklingen, men mest sannsynlig vil høytrykket trekke nordover og gi mye pent vær i Nord-Norge med stigende temperaturer, over 15 grader mange steder og kanskje opp mot 20 i Nordland. I sør er spørsmålet om høytrykket klarer å holde frontene som ventelig vil ligge ute i havet unna land, eller om de vil klare å presse seg inn over og gi mer skyet vær med litt regn. Det ligger altså an til en skikkelig kamp mellom lavtrykk og fronter i Nord-Atlanteren, og et høytrykk over Skandinavia i slutten av neste uke. Måtte høytrykket vinne!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar