hits

Fint vær i løpet av helgen

Lavtrykket som gir mye regn over Sør-Norge fredag, vil lørdag ligge over Bottenviken, før det flytter seg nordøstover til Finland og Russland og svekkes. Dermed blir det en fin helg for noen av oss.

Lørdag morgen vil lavtrykket fremdeles gi regn fra Møre og Romsdal og nordover til Finnmarksvidda, med nordvestlig kuling utsatte steder. Utover dagen ventes det derimot kun enkelte byger i vestlige områder fra Vest-Finnmark og sørover til Vestlandet. Selv om det holder seg relativt kjølig i landet, så får Sør- og Østlandet mye fint vær med temperaturer som stiger over 20 grader, men første del av dagen vestlig opp til frisk bris eller liten kuling utsatte steder. Bildet under viser temperaturene lørdag ettermiddag, der den mørke oransje fargen indikerer 15-20 grader.

 


 

Bygene gir seg etterhvert på Vestlandet og i Trøndelag, og her blir det også mye fint vær søndag grunnet et svakt høytrykk som passerer. Bildet under viser situasjonen søndag morgen, da er det kun noen regnbyger til områdene nord for omtrent Bodø.

 


 

Et nytt lavtrykk vil derimot komme inn i Nordsjøen allerede søndag med regn til Rogaland, sørlige deler av Hordaland, Sørlandet og på Østlandet fra Mjøsa og sørover. I Nord-Norge ventes det fremdeles pålandsvind med regnbyger, kuling utsatte steder i Finnmark. Årsaken er lavtrykksaktivitet nord i Barentshavet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar