hits

Våt og vindfull start på helgen i sør

Et lite lavtrykk kommer inn over Vestlandet og Midt-Norge fredag. Dermed blir det en våt og vindfull start på helgen for mange i Sør-Norge. De som for eksempel skal sykle Halvbirken fredag må belage seg på en våt tur.

Et lite lavtrykk kommer inn over Vestlandet fredag formiddag. Dette vil gi lokalt mye nedbør nord i Rogaland og sør i Hordaland om formiddagen, opp mot 35 mm på 6 timer. Bildet under viser hvor det kommer mest nedbør fra fredag morgen til ettermiddag.

 

Om ettermiddagen regner det også nord på Vestlandet og på indre strøk av Østlandet, og her kan det også lokalt komme mye nedbør. Dermed blir det vått for de som skal ut å sykle Halvbirken. Nedbøren trekker nordover i Trøndelag utover ettermiddagen og til Helgeland til kvelden. I tillegg vil vinden øke på til kuling utsatte steder, fra sørlig retning sør for Stad, og først fra nordøstlig retning fra Helgeland og sørover til Trøndelag.

Lørdag morgen ligger lavtrykket over Bottenviken som bildet under viser. Dette betyr vestlig og nordvestlig vind til Sør-Norge. Det blir regnbyger i vest, men opphold og sol østafjells. Dermed blir Birkebeinerrittet lørdag en tørrere affære. Det blir derimot vestlig og nordvestlig opp til kuling utsatte steder lørdag morgen og formiddag. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar