hits

Finvær til uken

Et høytrykk blir liggende i Norskehavet de neste dagene. Dermed er det noen som får en fin start på uken.

Uken starter med mye fint vær i hele landet grunnet høytrykket i Norskehavet. Noen unntak er det likevel. Tåkefaren kommer tilbake fra ytre strøk av Hordaland og nordover til Trøndelag, og et lite lavtrykk vest av Danmark kan gi regnbyger til Agder og Østlandet sør for Oslo. I tillegg er det mulighet for ettermiddagsbyger generelt fra Helgeland og sørover.

Bildet under viser høytrykket vest for oss mandag, i tillegg til de svake lavtrykkene i sør og øst.


Tirsdag vil høytrykket i vest og et lavtrykk som går nordover i nordlige deler av Sverige gi økende vind langs kysten av Troms og Lofoten/Vesterålen, opp til liten kuling 12 m/s. I tillegg blir det regn fra Ofoten og nordover til Øst-Finnmark, men i ytre strøk blir det fremdeles mye fint vær. Lenger sørover i landet blir det også mye fint vær, men fremdeles tåkefare på Vestlandet, no hovedsakelig sør for Stad.


Onsdag kan det fremdeles komme litt regn på Finnmarksvidda og i Øst-Finnmark om morgenen, men utover dagen mye fint vær i hele Nord-Norge. Denne dagen er det vestlendingene som må belage seg på nedbør. Et nedbørområde kommer inn over Vestlandet allerede onsdag morgen, og regnet brer seg nordover til Trøndelag og østover til Sørlandet om ettermiddagen. Østlandet får trolig oppholdsvær og sol. Temperaturene synker litt i vest når nedbøren kommer inn, ellers blir det behagelige temperaturer opp mot 20-25 grader i starten på uken.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar