Slutt på varmen i Nord-Norge

kommentarer En kommentar

På torsdag var det Nord-Norge som var varmest i landet, og gradestokken krøp opp i over 25 grader flere steder. Grunnen til at det er så varmt i Nord-Norge nå er at det ligger et høytrykk over Russland og et svakt lavtrykksområde over Sør-Norge. Disse to trykksystemene pusher varm luft fra kontinentet og Russland nordover øst for oss og deretter inn over Nord-Norge. Av samme grunn vil temperaturene ligge opp i 20 grader og over flere steder i nord også fredag og lørdag.

Over: Kartet viser værsituasjonen fredag, og man kan se hvordan varmluften i øst og sør blir ført nordover mellom lavtrykket i vest og høytrykket i øst.

 

Dessverre er det allerede søndag slutt på morra. Da vil en kaldfront trekke inn over Finnmark, Troms og nordlige deler av Nordland og luftstrømmen vil snu fra å være sørøstlig til å bli vest-nordvestlig. Istedet for godt oppvarment kontinentalluft er det nå kjølige maritime luftmasser som vil strømme inn over Nord-Norge. Dermed vil temperaturene falle til rundt 15 grader på dagtid, og videre utover i neste uke ser det ut til å bli enda kjøligere. Foreløpige prognoser viser ned i rundt 10 grader i Troms og Finnmark i midten av uken.Over: Kartet viser værsituasjonen torsdag 25.08, og man kan se hvordan kjøligere, nordlige luftmasser strømmer inn over Nord-Norge fra nordvest.

Ã?n kommentar

19.08.2016 kl.17:59

kvakksalvere, alle vet jo at når høsten har kommet, vil temperaturen synke, ikke bare i nord-Norge, men over hele Norge.,

Skriv en ny kommentar

hits