hits

Det kan bli hva som helst

Det ustabile vær-regimet denne sommern har gjort både langtids- og kortidsvarsling vanskeligere enn det som er vanlig. Og dette fortsetter nå i utgangen av sommeren med prognoser som spriker i de fleste retninger. Men der er få veldig våte alternativer når vi går en uke frem...

Går man ca. en uke frem i tid fra nå ser vi værvarsler som spriker ut i begge ender av skalaen. Bildet under viser temperaturer og isobarer neste fredag.


Til venstre, modellen som kom inn i går kveld, til høyre modellen som kom inn i dag tidlig.

Varmt?
Dette viser 2 værsituasjoner som omtrent er komplett motsatt av hverandre. Til venstre; et høytrykk over sørlige Sverige (til venstre) gir en varm sørøstlig luftstrøm mot oss, luften kommer fra Sør-Europa og Middelhavet, og temperaturene på dagen skulle da kunne knuse 20 grader og kanskje også i overkant av 25 grader også.

Kjølig?
Til høyre kommer høytrykket aldri inn over Skandinavia i det hele tatt, men beveger seg vestover mot Island med et lavtrykk som drar seg nordover over Finland med ganske kald og kraftig nordavind imellom disse trykksystemene. Dette gir da temperaturer som knapt når 20 grader noen steder i landet, og kanskje dette regimet blir kanskje så mye som 10-15 grader kaldere på deler av Vestlandet og i fjellet enn det varme alternativet. Mens det varme alternativet også er tørt gir dette nedbør langs Vestlandskysten og videre nordover i Nord-Norge.

Så akkurat nå føler jeg meg litt som han her:

Én kommentar

Skriv en ny kommentar