hits

Slik blir helgeværet hos deg

Høytrykket flytter seg østover og blir liggende over Russland de neste dagene, samtidig som nye lavtrykk nærmer seg landet fra sørvest. Noen av oss får likevel ganske bra helgevær.

Nord-Norge

Fredag starter med mye fint vær i Nord-Norge. Temperaturene stiger også opp mot 20-23 grader. Grensetraktene av Nordland får dermed tilskyende vær med regnbyger som trekker nordover til Finnmarksvidda til kvelden. Regnbygene fortsetter i indre strøk av Nord-Norge lørdag, og fralandsvind opprettholder mye pent vær i ytre strøk. Sent lørdag og søndag kan et lavtrykk utvikle seg og komme inn over Finnmark fra sørøst. Dette kan gi en grå og våt avslutning på helgen med kuling og kraftige regnbyger her. I Troms og Finnmark ventes det kun enkelte regnbyger.

Bildet under viser lavtrykket og nedbøren over Finnmark søndag morgen.

Sør-Norge
 

Fredag starter med et lavtrykk som svekkes over Østersjøen og sørlige deler av Sverige. Dette gir regnbyger til Østlandet, og etterhvert økende mulighet for byger også på Vestlandet. Indre strøk av Trøndelag kan også få enkelte regnbyger. Lørdag er det et nytt lavtrykk fra sørvest som ventes inn i Nordsjøen. Om formiddagen kommer nedbøren inn over Sørlandet og sørlige deler av Rogaland med økende østlig og sørøstlig opp til kuling her. Nedbøren brer seg nordover mot Bergen og Oslo til kvelden, men fronten svekkes og nedbøren avtar i intensitet. I Trøndelag kan det komme enkelte regnbyger. Søndag opprettholdes ustabile luftmasser over Sør-Norge med regnbyger. Temperaturene ned under 20 grader i denne perioden sør for Stad og Dovre.

Bildet under viser nedbøren som nærmer seg Sør-Norge lørdag morgen.

  

Én kommentar
Gammel Værforsker Aslak

Gammel Værforsker Aslak

I Hele Norge Uten at Finnmarkvidda og Spitsbergen Bygger de seg opp en Kraftig Langvarig Vedvarende Høytrykk som gir Sørøstlig bris eller Rolige Vindforhold, Opphold og mye pent vær og til dels Helt Klart, pent Varmt og Hett vær med maksimums temperaturer på +30 Grader og minimums Temperaturer på +23 Grader Fra å med perioden 18. August 2016 og Til å med 31. September 2016 Kl 23.59 Ingen Lavtrykk i sikte. Nyt sommeren og knallvarmen folkens.

Skriv en ny kommentar