Festbremsen

kommentarer

Høytrykket ligger over oss og varslene forteller om sol og sommerlige temperaturer i hele landet men med mulighet for lokal morgentåke.

Det er jo helt klart festligere med fokus på sol og varme, fremfor muligheten for at tåke kan oppstå. Men når da tåken dukker opp så kan det vel sies at den rett og slett er en skikkelig festbrems. Steningen er langt fra like bra i den fuktige og kalde tåken som på en klar sensommer morgenen.

Flere langs vestlandskysten våknet i dag til tåke. Det var ikke det tykkeste laget, men i dalførene låg tåken tykk frem til solen fekk varmet opp luftmassene.Grunnen til tåken er det klare og stille været i forbindelse med høytrykket. I løpet av natten blir jordoverflaten og luftmassene like over bakken avkjølt, og ved høy nok luftfuktighet i luftmassene vil denne avkjølingen gjøre at luften kondenserer. Denne type tåke kaller vi strålingståke.

Utover morgenen vil solen varme luftmassene igjen, og gravis letter tåken. Dvs rett skal være rett, den letter ikke den fordamper. 


Nesten en litt trollsk stemning på hurtigrutekaien når tåken må gi tapt.

Og det kommende døgn er det fortsatt høytrykket som dominerer, men andre ord er det rom for flere morgener med trollsk stemning. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits