Enda litt større sjanse for finvær kommende uke

kommentarer

På denne bloggen har vi jo meldt om gode muligheter for pent vær framover i tid tidligere i sommer uten at det har slått til, så må si jeg nå er spent om vi får rett denne gangen. Det er jo ikke særlig hyggelig å gi folk stort håp om fint vær for så å se det hele renne ut i sanden. I går meldte jeg om ca. 70% sjanse for 3-4 dager med mye pent vær, og heldigvis er signalet enda litt tydeligere i dag.

Her på Vestlandet har det blåst opp i liten storm på kysten i natt og i morgentimene i dag, og regnet har bøttet ned i rekordstore mengder i Bergen. Siste døgnet så kom det hele 76,2 mm som slo den forrige augustrekorden fra 1989, også andre steder på Vestlandet er det ny rekord i døgnnedbør i august. Så denne svært begredelige Vestlandsommeren kulminerte i et skikkelig høstuvær, derfor tror jeg ingenting kan glede vestlendingene mere enn pent sensommervær.

Det er svært usikkert om finværet vil kunne vedvare utover 3-4 dager, men det er gode muligheter for dette heldigvis. Kartene under viser prognoser fra to forskjellige værmodeller tirsdag og onsdag neste uke.


Tirsdag 16. august.


Onsdag 17. august.

Norge er så langstrakt at det er sjelden hele landet ligger innhyllet i strålende vær og særlig for Troms og Finnmark er det usikkert om det blir overgang til bra vær.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits