Sol og varme trolig tilbake neste uke

kommentarer 2 kommentarer

Skolestarten nærmer seg og de fleste har lagt sommerferien bak seg og er begynt på jobb igjen. Da er det kanskje litt irriterende og høre at flott sommervær kan være i anmarsj, etter en heller begredelig juli og start på august, særlig på Vestlandet.

Flere ulike værmodeller er enige om at et høytrykk vil bygge seg opp over Skandinavia i bakkant av et lavtrykk som passerer i løpet av kommende helg. Det betyr at vi har gode muligheter for å få noen flotte sensommerdager med temperaturer som gradvis kryper godt opp på 20-tallet igjen over større deler av landet, og mye sol. Som de fleste vet er jo prognoser så langt frem i tid usikre i større eller mindre grad, men går en gjennom de forskjellige modellkjøringene så finne en at det er omtrent 70% sjanse for at dette finværet slår til.


Høytrykk ventes over Skandinavia i starten på neste uke som denne prognosen for neste tirsdag viser.

Bygger det seg opp et solid høytrykk så varer det ofte omkring en ukes tid eller litt lengre, men det er for tidlig å si om dette eventuelle høytrykket vil bli så kraftig. Noen modeller antyder at det vil bli brutt ned etter 3-4 dager og erstattet av svake lavtrykk med ustabilt sommervær igjen. Foreløpig er det omkring 50% sjanse for at det kan vare 7-10 dager, en får leve i håpet.

 

2 kommentarer

arne andreassen

08.08.2016 kl.17:35

været kan vi ikke gjøre så mye med, men håperpå noen fine dagerfor barna. det er jo de vi ønsker alt vel....

Kim

08.08.2016 kl.18:06

Kom igjeeeeeeen! Nå trenger sjelen et par dager med finvær før den går inn i en dyp og langvarig depresjon!

Skriv en ny kommentar

hits