Her blir det vått og vindfullt i morgen

kommentarer

Over: Satellittbilde over lavtrykket kl.14 søndag

De neste dagene er det lite som minner om sommer på Vestlandet. Et kraftig lavtrykk, av den høstlige typen, ligger søndag ettermiddag ved Færøyene og vil de neste dagene bevege seg østover mot Skandinavia. Lavtrykket fører både med seg kraftig vind og  mye nedbør til store deler av landet de neste dagene. Værst blir det som vanlig for vestlendingene.

Frontene som hører til lavtrykket har allerede kommet inn over Sør-Norge og trekker videre nordover i løpet av søndagen, og mandag og tirsdag er det selve lavtrykksenteret som utvikler seg videre og trekker inn over land.

Dette fører til mye nedbør på Vestlandet og Nordvestlandet de neste dagene, og fra søndag ettermiddag til tirsdag ettermiddag ventes det å komme 100-110 mm nedbør på Vestlandet sør for Stad, mens det på Nordvestlandet vil falle opp i 40-80 mm nedbør, mest i sør. 

Over: Forventet nedbør fra søndag ettermiddag til tirsdag ettermiddag.

Lavtrykket fører også en del vind med seg. Mandag vil det blåse kuling utsatte steder over det meste av Sør-Norge, sterkest vind blir det på Vestlandet der det ventes opp i sterk kuling nord for Bergen om morgenen og på kysten av Hordland, Rogaland og Agder om ettermiddagen og kvelden. Vindretningen begynner på sørvest-vest og dreier over på vest-nordvest i løpet av dagen. Kortvarig kan vinden også komme opp i liten storm. Den kraftige vest-nordvestlige vinden fortsetter i sør utover tirsdag, og da vil vinden øke opp i nordvest kuling også videre nordover til Troms.


Over: Vind natt til tirsdag, orange, gult og brunt felt viser liten til stiv kuling, rødt viser sterk kuling til liten storm.

Onsdag vil lavtrykket svekkes nordøstover og en liten høytrykksrygg følger på fra vest og gir noe lettere vær over store deler av landet med færre byger og lange perioder med sol flere steder.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits