hits

Høstlig i neste uke

Det blir mer som minner om høst enn sommer værmessig over helgen, særlig på Vestlandet.

Årsaken er et lavtrykk (som på værkartet avviker fra de vi typisk kaller "sommerlavtrykk" som ofte er små og svake). Det blir kanskje ikke en høststorm som det kunne se ut til tidligere i uken, men kuling blir det. Og regn. Mye. Bildene under viser døgn-nedbøren for dagene søndag-onsdag:

Søndag:

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:


Som bildene viser er det først og fremst Vestlandet og til sist i perioden Trøndelag som blir mest utsatt for nedbøren. Det som er litt spesielt med dette lavtrykket er at det er kraftigere, og lever lengre enn hva vi har sett på en god stund. De ovennevnte sommerlavtrykkene gir ofte bare byger, og det er lite vind knyttet til dem, i sum gjør dette varslene mer usikre i detaljene. Med frontsonene og vindetyrkene dette lavtrykket bringer med seg ser vi et tydelig skille mellom vest og øst for eksempel. På Vestlandet pålandsvind og nedbør over en relativt lang periode på 3-4 døgn, Østlandet i le med sol (faktisk!). Imidlertid drar lavtrykket ned en relativt kjølig luftmasse over Skandinavia som helhet, så temperaturene blir ikke nødvendigvis de helt store, selv om de i det minste ligger litt over 20. Kanskje det er helt OK, igrunn?

Én kommentar
Claudia Wakim

Claudia Wakim

Uff. Ja, her i 9`ende etasje på Hovseter viser nå gradestokken min 18+. Klokka er 23.04. Er fornøyd med temperaturen hittil.

Skriv en ny kommentar