hits

Storm og store nedbørmengder

Et lavtrykk ligger i øyeblikket vest i Atlanterhavet, øst av New York. Det er dette lavtrykket som de neste dagene vil utvikle seg og flytte seg øst og nordøstover mot våre områder. Prognosene viser fremdeles at det skal bli et kraftig lavtrykk som kommer inn i Norskehavet mandag.


Selv om prognosene er noe usikre enda, så blir det en våt og vindfull slutt på helgen og start på neste uke for noen av oss.

Søndag ligger det kraftige lavtrykk sør av Island, før det mandag flytter seg inn i Norskehavet. Tirsdag til onsdag trekker det østover i sørlige deler av Norskehavet, før det torsdag svekkes nær Lofoten.

Vestlandet kan få store nedbørmengder flere dager på rad, med totale mengder opp mot 150-180 mm nord i Hordaland og i Sogn og Fjordane fra søndag til onsdag. Også områdene fra Stad og nordover mot Nordland vil få mye nedbør, særlig sør i Nordland.

Allerede søndag øker vinden opp til kuling langs kysten av Vestlandet, mandag også videre nordover til Trøndelag. Den kraftigste vinden ventes derimot rundt midnatt natt til tirsdag og frem til tirsdag midt på dagen. Da øker vinden opp til sørvestlig sørvestlig sterk kuling og kan hende liten storm 20-22 m/s utsatte steder. Onsdag fremdeles kuling i disse områdene, før vinden avtar betraktelig torsdag.

Bildet under viser vinden tirsdag midt på dagen, med sørvestlig opp til sterk kuling og liten storm inn mot kysten av Møre og Romsdal/Trøndelag.
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar