hits

Bare 4 dager med oppholdsvær i juli

Bilde tatt fra StormGeo's lokaler på Nøstet i Bergen

 

Allerede torsdag var det klart at Bergenserne stod ovenfor en ny nedbørsrekord. Aldri før har målestasjonen på Florida i Bergen sentrum registrert en våtere juli måned. Det offisielle tallet ble til slutt 263.7 mm nedbør. Normalen ligger på 148 mm for denne stasjonen, og den gamle rekorden for Florida var på 248 mm fra 1995. Likevel har det vært våtere i Vestlandets hovedstad før. Bergen har hatt flere målestasjoner opp gjennom årene, og den aller største nedbørsmengden som er registrert i løpet av Juli måned i Bergen noensinne er på 331 mm. Denne målingen ble gjort på den første værstasjonen i Bergen sentrum (Pleiestiftelsen) i 1920. 

En litt mindre kjendt rekord ble også tangert denne måneden, og det er antall regnværsdager i juli. Ikke bare har det kommet mye regn på vestlendingene, det har også regnet nesten hver dag i hele juli. Dvs. stusselige fire dager med oppholdsvær (0mm nedbør) ble det til slutt på Bergenserne. Også her må man tilbake til 1995 for å finne forrige juli med like mange regnværsdager. 

Så er det bare å håpe på at regnværsdagene nå er brukt opp for en stund og at vi har "spart" noen godværsdager til august. Dessverre så ser det dårlig ut foreløpig. Hele denne uken vil bli preget av ustabile luftmasser og regnbyger på Vestlandet. Men en gang må det jo ta slutt...

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar