Uønsket sommervær

kommentarer En kommentar

Været som ventes denne uken for vårt langstrakte land er dyster lesning om man ønsker seg ordentlig sommer med sol og varme. Ingen gode værnyheter å melde for denne uken heller!

Prognosene våre for denne uken viser at lavtrykk og fronter preger været i hele landet, ikke akkurat det man ønsker siste uken i juli.

Flere steder startet mandagen varmt med 20 grader allerede på morgenkvisten, men en kaldfront lusker i vest og den bringer med seg kjøligere luft og byger med lokal torden. Her ser du hvordan nedbøren var fordelt over Sør-Norge akkurat klokken 15.30.



 

For resten av uken er det ett lavtrykk nær Færøyene som styrer været her til lands. Dette lavtrykket sender fronter og i noen tilfeller bittesmå lavtrykk innover først Sør-Norge og etter hvert Nord-Norge. Og frontene kommer som perler på en snor, på rekke og rad. Ingen slipper unna, hele landet vil i løpet av denne uken oppleve nedbør - i større eller mindre grad. Sjekk hvordan man forventer at nedbøren skal fordele seg for hele uken summert:



Det er tydelig at Vestlandet er mest utsatt for nedbør, men at jo lengre øst man dra jo mindre nedbør. En del nedbør også ventet i Trøndelag og Nordland, mens jo lengre nord man dra herfra, jo mindre nedbør.

Men uansett hvor man drar her til lands denne uken, vil man trenge både paraply og solbriller.

 

Ã?n kommentar

Stig

26.07.2016 kl.00:04

Torsdag vil vi få lyn og torden inn fra vest. Økende vind. Mot helgen vil vi få bedre vær med sol og varmere temperatur opp mot 25-26 grader for så å falle litt ned mot 20 grader pga nytt lavtrykk. Berg og dalbane med sol og regn, om en annen, dagene inn i august.

Skriv en ny kommentar

hits